Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag over de thuiszorg van S.M.N.? Grote kans dat iemand anders hem ook al heeft gesteld. In de lijst hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen.

Ik ben niet tevreden over mijn huidige zorg- of hulpaanbieder; kan ik naar S.M.N. verstappen?

Overstappen naar S.M.N. Thuiszorg kan altijd, wij komen graag voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u langs. U kunt telefonisch een afspraak maken waarna er iemand bij u langs komt om u te informeren over de mogelijkheden die er voor u zijn bij S.M.N.. Op onze contactpagina vindt u onze contactgegevens.

Ik wil snel zorg. Hebben jullie een wachtlijst?

S.M.N. Thuiszorg kent geen wachtlijst. Ons streven is om zo snel mogelijk de gewenste zorg op te starten. Meestal kan dit zelfs op dezelfde dag of binnen een week na het kennismakingsgesprek.

Ik wil graag één vaste hulp in de huishouding. Kan dat bij S.M.N.?

Het is bij S.M.N. Thuiszorg mogelijk om 1 vaste hulp in de huishouding te krijgen. En wij zorgen er ook voor dat bij ziekte of vakantie van uw vaste hulp er iemand anders voor u beschikbaar is. Wij streven er naar dat u in geval van verhindering van uw vaste hulp al wel bekend bent met degene die haar komt vervangen. Bij verhindering van uw vaste hulp wordt er in ieder geval vooraf contact met u opgenomen om te overleggen over de vervangende hulp zodat er niet ineens een vreemd gezicht bij u voor de deur staat.

Wat voor soort zorg leveren jullie? Ook 24-uurs zorg?

S.M.N. Thuiszorg kan iedere vorm van zorg verlenen, ook 24-uurs zorg. In overleg met u wordt besproken of gebruik gemaakt kan worden van de 24-uurs bereikbaarheidsdienst of dat S.M.N. 1 of meerdere keren per dag zorg moet verlenen. Ook Dagbesteding behoort tot onze dienstenpakket.

Ik wil elke dag op een vast tijdstip geholpen worden. Kan dat?

Bij S.M.N. Thuiszorg streven wij ernaar om elke dag op een vast tijdstip te komen om de zorg te verlenen. Het tijdstip waarop de zorg verleend wordt, gaat altijd in overleg met u waarbij rekening wordt gehouden met uw gewoontes zoals uw gebruikelijke tijdstip van opstaan of het tijdstip waarop u hulp wilt bij het douchen.

Ik ben mantelzorger. Kunnen jullie de zorg tijdelijk overnemen als ik op vakantie ga?

Zorg van S.M.N. Thuiszorg kan voor korte of langere tijd worden ingekocht, dus ook voor de periode waarin u als mantelzorger niet in staat bent om de gebruikelijke hulp te verlenen. Voor de periode dat S.M.N. de zorg van u overneemt, wordt vooraf een contract opgemaakt waarin aangegeven wordt hoe lang en hoe vaak S.M.N. de zorg zal gaan verlenen. Na aflopen van dit contract zal de zorg gestopt worden.

Hoe wordt zorg van S.M.N. betaald?

Dit hangt van veel factoren af. Wanneer iemand een indicatie heeft voor zorg en/of begeleiding, kan de zorg hieruit worden betaald. Als de indicatie niet aansluit bij het door u gewenste aantal uren hulp, kan particulier worden bijbetaald. Wanneer er geen indicatie is, kan de zorg van S.M.N. Thuiszorg ook door de cliënt zelf worden betaald.

Kan de indicatie-aanvraag voor mij geregeld worden?

S.M.N. Thuiszorg kan voor u de indicatie-aanvraag regelen. Hiervoor heeft S.M.N. Thuiszorg een Zorgcoördinator in dienst. Zij kan in overleg met u en eventueel uw huisarts of behandelend specialist de indicatie-aanvraag voor u regelen. De kosten voor de hulp van onze zorgadviseur kunnen betaald worden vanuit de toegekende indicatie (aantal uren per week).

Kan ik ook thuis revalideren i.p.v. in een zorghotel?

Ja, u kunt met S.M.N. Thuiszorg zeker revalideren in uw eigen woonomgeving. Er wordt in overleg met de behandelend specialist of therapeut een zorgplan voor u opgesteld. Wij streven naar een zo spoedig en volledig mogelijk herstel. Hiervoor hebben wij een samenwerking met een gespecialiseerd zorgbedrijf.

Hoe weet ik hoe laat welke medewerker van S.M.N. komt?

Zodra de medewerkers van S.M.N. Thuiszorg beginnen met zorg verlenen bij u thuis, brengen zij een zorgdossier mee, in deze map zit er belangrijke informatie voor u.

Ik wil graag meer/minder zorg krijgen; aan wie geef ik dit door?

Veranderingen in uw planning van de zorg kunt u doorgeven aan alle medewerkers van S.M.N. die bij u thuis de zorg komen verlenen. Ook kunt u tijdens kantooruren altijd even bellen naar ons kantoor. Graag horen wij dit uiterlijk 2 weken vooraf.

Kan ik ook een hulp voor het huishouden krijgen van S.M.N.?

Het is mogelijk om bij S.M.N. Thuiszorg huishoudelijke ondersteuning te krijgen. S.M.N. heeft een eigen zelfsturend team met huishoudelijke medewerkers.

Mijn mantelzorger wil graag op vakantie; kan S.M.N. de zorg tijdelijk uitbreiden?

Het is bij S.M.N. Thuiszorg altijd mogelijk om de zorg tijdelijk uit te breiden. Wij zullen uw mantelzorger vervangen op de gewenste dagen en tijden, zodat deze met een gerust hart op vakantie kan gaan.

Ik ga binnenkort een dagje weg. Kan het tijdstip dat jullie komen die dag verzet worden?

Het tijdstip waarop de medewerker van S.M.N. Thuiszorg komt om u te helpen, gaat altijd in overleg. Als u 2 weken van te voren aangeeft dat u graag eenmalig uw zorg op een ander tijdstip wilt ontvangen, dan zorgt S.M.N. Thuiszorg er voor dat u op tijd klaar bent om weg te gaan. Er zullen altijd momenten voorkomen dat u plotseling weg moet ook dan trachten wij een oplossing voor te vinden.

Ik wil hulp bij het invullen van formulieren voor de herindicatie/PGB-aanvraag; doen jullie dat voor mij?

Bij S.M.N. Thuiszorg is een zorgcoördinator in dienst die u altijd kan helpen bij het invullen van formulieren voor herindicatie –of PGB aanvraag. Alleen vragen van financiële aard zoals het overmaken van uw rekeningen aan S.M.N. Thuiszorg worden niet door ons gedaan.

Hoe kan ik de zorgadviseur van S.M.N. spreken?

Om de zorgcoördinator van S.M.N. Thuiszorg te spreken, kunt u altijd een afspraak maken. U kunt hiervoor bellen met het kantoor van S.M.N. Thuiszorg, de zorgcoördinator neemt contact met u op en zal nemen om een afspraak te maken. Ook kunt u hem bereiken via info@smnthuiszorg.nl.

Ik heb een familielid/vriend/kennis die ook interesse heeft in S.M.N. Waar meld ik hem/haar aan?

U kunt altijd het telefoonnummer van S.M.N. Thuiszorg doorgeven aan iemand die interesse heeft in de zorg van S.M.N. Kunt u ze vertellen over de website van S.M.N. Thuiszorg waar men alvast kennis kan maken met de werkwijze van S.M.N. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek; u kunt daartoe een medewerker vragen contact te leggen met uw relatie of via kantoor een afspraak maken voor uw relatie.